Ειλικρινώς...

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επισκεφθήκατε την σελίδα μου και να σας ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για όσα λάθη ή αμέλειες αναγνωρίσετε μέσα της. 

Ο κυριότερος λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας ώστε να έρθουμε συγγραφείς και αναγνώστες πιο κοντά. Τα άρθρα -όπως αντιλαμβάνεστε- είναι ο πιο άμεσος τρόπος παρακολούθησης της καθημερινότητας και σίγουρα ο πλέον εύκολος να μπορεί να εκθέτει ο συγγραφέας απόψεις με διαφορετικό θέμα την κάθε επόμενη ημέρα.

Τα βιβλία είναι αλλιώς. Ακολουθούν μία συγκεκριμένη -διαφορετική κάθε φορά- διαδρομή που επιλέγεται με βάση την υπόθεση και ακολούθως με ένα ύφος γραφής. Ο σκοπός του βιβλίου διαφορετικός ή έστω θα έπρεπε να είναι...

Το κάθε βιβλίο οφείλει να ξεβολεύει, να προβληματίζει. Για εμένα αυτό θεωρείται ένας κανόνας απαράβατος. Ένα βιβλίο που δεν κάνει τον αναγνώστη να αλλάξει θέση, να το κλείσει προς στιγμή και να σκεφθεί εικόνες ή νοήματα συνεχίζοντας λίγο αργότερα την ανάγνωσή του, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έχει πετύχει τον απώτερο σκοπό του. Πιθανώς να έχει καλύψει τον συγκεκριμένο αναγνώστη, αλλά το ζητούμενο δεν πρέπει είναι αυτό, είναι, να έχει καταφέρει να τον πάει λίγο μακρύτερα των ορίων της σκέψης του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου